Psycho Energetica

Psycho energetica gaat over het geheel van kennis, inzichten, waarden en vaardigheden voor het optimaal functioneren van de menselijke psyché en dat in zijn meest integrale en multidimensionele vorm.

Waarom is Psycho-Energetica belangrijk?

Wereldwijde uitdagingen

We leven in een tijd waarin we voor grote wereldwijde uitdagingen staan. Steeds meer lezen we in boeken, tijdschriften en kranten of op internetfora dat onze wereld aan herbronning toe is. Er gebeuren immers zoveel duizelingwekkende dingen: de verschillende crisissen, het internet, de Arabische lente, nieuwe technologieën enz.

Bestaande systemen staan ter duscussie

Als gevolg daarvan worden bestaande structuren en systemen ter discussie gesteld, alternatieven worden aangereikt. Tot nu toe zijn we echter enkel bezig met het bestrijden van de symptomen. Om echt fundamentele verandering te kunnen krijgen moeten we naar de echte, dieperliggende, niet onmiddellijk zichtbare oorzaken durven zoeken om van daaruit oplossingen op te bouwen.

De oplossing is systemisch werken

Organisaties begeleiden op een Psycho energetische manier betekent begeleiden op verschillende niveaus terzelfdertijd. We bekijken de zaken niet lineair, maar systemisch. We werken op het niveau van identiteit, missie en ziel van zowel het individu, het team als de totale organisatie.